1% jakter ikke på Pokémon Go

Jeg skal ikke være noe hønefar, men vi allikevel dele en opplevelse og tanke jeg fikk. Forleden ettermiddag tok vi turen inn i Frognerparken som er et mekka for pokémon Go fans. I skikkelig detektiv stil startet nederst og jobbet oss møysommelig oppover mot det store finalenummeret; Monolitten.

Hypre etter å ha gått opp tre level på bare noen hundre meter hoppet Theodor opp og ned av glede og begeistring og i det vi når roten av monolitten går han mot venstre og sier; Pappa! Vi møtes på andre siden da! Jeg gav tommel opp og ivrig som jeg også var fanget jeg både Rattata, Spearow, og jeg brukte kanskje 3 minutter på å treffe en vinglete Zubat.

Halvveis rundt Monolitten hadde jeg enda ikke møtt på Theodor. Jeg tenker først at han også står rett bak svingen og kjemper med en Zubat men etter noen meter til kjenner jeg panikken stige. Jeg fjerner blikket fra skjermen og ser etter han i folkemylderet. Ingen Theodor. Jeg går tilbake andre veien, kanskje han snudde for å lete etter meg? Kanskje jeg brukte for lang tid rundt og han ble stående og vente på meg og snudde for å lete etter meg? Jeg begynner å småløpe, det er mye folk, jeg rekker nesten en hel runde før jeg ser han. Jeg så jo etter en gutt som gikk alene, men han stod ikke alene, han stod med en voksen mann som ihvertfall jeg ikke kjenner.

13843607_10207072368511838_777079857_o

Rolig går jeg bort og ser at begge to står og prater og ler om sin fangst. Han med en mobiltelefon og Theodor med Ipad. Jeg prøver å komme inn i praten, men begge er for opptatt av å dele erfaringer og tips om hvor man kan finne både Gastly og Jynx.

«Han er på level 25 Pappa!» Jeg følte meg nærmest litt dust der jeg stod med mitt level 8 i hånden. Da jeg omsider fikk med meg Theodor vekk sa jeg at han ikke måtte snakke med fremmede og at vi har snakket om det mange ganger før. Theodor så bare dumt på meg og fortale meg at det var jo bare en kul fyr som var på Go-jakt og ikke en fremmed..?

Det var da denne tanken slo meg som jeg ikke klarer å bli kvitt og ønsker at alle forelde bør ha i bakhodet. For vi har alt fortalt våre barn at de ikke skal snakke med  fremmede folk som har godtepose eller sier de har en hundevalp i nærheten.

Joda, man skal tro det beste i alle, men det er da slik i denne verden at det er 1 % eller 2 som har dårlige intensjoner . Så oppslukt som barn er i å finne Pokèrmon for tiden er det så alt for lett for en slik person å fortelle at han eller hun kan vise de et hemmelig sted hvor det finnes  en Gyarados eller en Pikachu.

Jeg som mange andre synes det er spennende å lete etter pokémon, men det må være helt forferdelig å lete etter sitt eget barn.

Så for all del kjære mammaer og pappaer der ute. Bli med barna på jakten og kikk mer på ungene enn på egen telefon.

God jakt.

15 kommentarer

 1. Anonym

  Viktig påminnelse! Så lett å bli revet med.. for både barn og foreldre. Kjekt du blogger igjen forresten ☺.

 2. Uff,ja.Hadde akkurat samme erfaring der selv.Var så oppslukt i tlf at jeg ikke fikk med meg at barna gikk i hver sin retning.Flott at du tar det opp

 3. Anniken

  Takk for viktig tankevekker!

 4. Er nok best å låse barna inne på rommet så de ikke kommer ut for noe skummelt og farlig…

  1. Følte du deg truffet,som voksen med olme hensikter eller ? Budskapet var vel ikke å låse barna inne…

 5. Som foreldre burde man kanskje ha ett annet fokus en å fange virtuelle figurer ?
  Ville jo tro barna var viktigere

  1. Ja, jeg burde strengt tatt ikke innrømmet det…

 6. Oi! Dette var en interessant advarsel.

 7. Pfft, bare level 8? Skjerpings, Ørjan 😉

 8. Så det du sier er at 1-2 % norske menn er pedofile eller har andre onde hensikter overfor barn? Altså én av femti til hundre av dine med-menn? Har du noe statistikk å lene deg på når du kommer med slike beskyldninger? Og du synes ikke foreldre bekymrer seg nok i hverdagen? Du mener at de skal begynne å frykte enhver ukjent voksen de snakker med? Eller enda verre; du mener vi skal mistenke enhver voksen mann som liker barn nok til å stoppe opp og snakke med noen som ikke er deres egne. Jeg tror du skal slå opp definisjonen av fearmongering på internett og lese deg opp på hva du nettopp gjorde deg skyldig i. Og fra en jente som bare for tjue minutter siden leste at det var oss feminister sin feil at menn ikke får skifte bleier i barnehagen: et stort fuck you.

  1. Selvsagt har jeg statistikk å lene meg på. At menn ikke får skifte bleie i barnehage er trist. Vet ikke hva det har med meg å gjøre. Du skriver fuck you til meg, jeg gir deg en stor bamseklem tilbake :*

 9. Jeg er 28 år og har selv en datter på 10, og vi er begge ivrige pokemon jegere. Jeg skjønner at det kan oppstå skumle situasjoner når barna plutselig forsvinner og panikken inntar, det har skjedd meg et par ganger. Men jeg vil også si at vi hører mange skremselsepisoder i media feks madeleine og andre saker. Men det er viktig å huske at media dekker hele verden nå, og ikke bare lokale byer som før i tiden.. Vi hører nesten daglig at kidnapping og forsvinninger skjer, men dette er blant 6 milliarder mennesker. Rett ved der jeg bor finnes det en plass med 4 pokèstops ved siden av hverandre som står litt usjenert til på utkanten av byen, det har blitt døpt Hot-Spot plassen, og der samles vi mellom 30-40 stk på en alder fra 8 til 50 år. Til å begynne med syntes jeg det var litt ubehagelig å se barn helt ned i 8 års alderen ute alene helt til klokka 12 på natten og tenkte på min egen datter, men etter å ha møtt dem flere kvelder og pratet vidt og bredt om pokemon, så ser jeg hvor fantastisk sosialt dette spillet er.. Alle her er hyggelige og passer på hverandre, og jeg er sikker på at hvis noe ubehagelig hadde skjedd så er vi ca 10-15 fornuftige voksne på plass i løpet av et øyeblikk for å roe ned situasjonen. Jeg har alltid vært litt overbeskyttende ovenfor min egen datter, og kvier meg til å la henne bevege seg rundt alene, men jeg har også skjønt at man kan ikke konstant være livredd for at noe alvorlig galt skal skje. Det er kanskje 1% mennesker der ute som man ikke ønsker at ungen skal ha kontakt med, men det finnes mange flere som er ærlige og redelige mennesker.. God Pokèmon jakt fra Arendal

 10. Bra innlegg. Katti kommer endelig ferie del 3? 😀

 11. Raymond

  Med tanke på at han var level 25, så kan vi nok konstatere at det var en ufarlig mann. Hadde han vært level 8 kunne vi satt inn tvil :p

Kommentarfeltet er stengt.