Klart jeg OGSÅ kysser ungene mine på truten

13820838_10207066157556568_1886883819_n

Da jeg var i Spania ringte Marna meg og fortalte at det ble en liten VG-sak av at hun kysset barna våre på munnen. Jeg trodde først hun tullet, men riktignok poppet det opp en sak få timer senere. Man vet jo ikke helt om man skal le eller gråte når det blir debatt på om man skal kysse barna sine eller ikke. Kommentarfeltet lot seg selvsagt ikke vente. De fleste skrev at dette var naturlig, men det var selvsagt en og annen pekefinger her og der. På lik linje med alle mødre påroper jeg meg retten som far til også å kysse mine barn, om mine barn vil selv selvsagt!

«Dette er ekkelt, etter min mening. «Dette er da bare kjærlighet mellom mor og barn», hevdes det. Ja, det er akkurat det pedoene også sier… Så hvor går grensen? Er det greit å tungekysse sitt barn? Om ikke – hvorfor ikke? Hvor går grensene deres?»

Under kan dere lese noen av kommentarene:

«Nei dette synes jeg ikke noe om. Foreldre som gjør dette burde virkelig skamme seg. Dette burde vært strengt forbudt, stakkars små»

«En voksen persons munn inneholder mange bakterier. 30 % av den voksne befolkning har herpes på munn. Det betyr at barn blir unødig smittet og utsatt for livslang lidelse. Synes ikke det handler om det er ekkelt, koselig eller normalt/unormalt. Jeg for min del unngår å kysse på munn. En god klem rekker i massevis«

«Dette er ikke bra 😯 Ja viktig å vise kjærlighet mellom foreldre og barn, men trenger ikke kysse/nusse på munn 😟»

13815202_10207066157516567_775463994_n

9 kommentarer

 1. Livslang lidelse faktisk… Noen som er ekstremt uvitende og ikke har fått med seg at faktisk så mye som 80 prosent er bærer av herpesviruset…. Halvparten av de som kommer med slike uttalelser sitter nok med fett på skjorta uten familie.., no offence

 2. Amanda karoline

  Du har så rett ørjan, veldig bra skreve. Det å kysse barna sine er ikke noe å skamme seg over, en skal heller Vær over lykkelig. For de å vise barna sine kjærlighet er bare positivt etter mine øyne

 3. Adeline

  Hvordan skal barn lære å vise kjærlighet uten å bli møtt med kjærlighet? Voksne har jo lært at det å kysse på munnen er fint, og en plass har man jo lært det fra! Tommel opp for kyssing og klemming og alle andre former for kjærlighet til barna! Elskede barn blir trygge og elskende foreldre tror nå jeg!

 4. Helt enig, Ørjan!
  Mye bedre enn ikke å gi barna sine den kosen de fortjener
  Bra skrevet

 5. Min mor og mine søstre kysset alltids på munnen når vi var små. Vi gjør så klart ikke det lengre siden vi alle er nå voksne folk og det kan fort bli litt merkelig hehehe.

  Men poenget mitt er som du sier, så lenge det er greit for barnet. Jeg synes det viser kjærlighet! I noen familier er det helt normalt, i andre sine familier så er det mindre normalt.

  Men det er dårlig gjort at for mennesker der det ikke er normalt, skal få andre familier til føle skam for at de viser kjærlighet til barna sine på denne måten.

 6. Nå ble det vel ikke en sak i VG fordi Marna kysser kidsa på munnen. Var vel en litt mer profilert dame som starta den saken! Men alt for å få lesere til bloggen 😉

  Men , ingen skade skjer om man kysser kidsa på munnen!

 7. Gutten min på 2,5 år nusser både meg og pappaen sin på munnen. For meg er det en selvfølge at hvis han vil vise kjærlighet og få kjærlighet så skal han få det! Så enig med def Ørjan!

 8. Jeg er mann og selvfølgelig nusser jeg ungene mine, hvis de vil. Dette regulerer seg selv helt til den dagen dette føles unaturlig.

 9. Anette

  Jeg nusset både mamma og pappa gjennom oppveksten, og jeg er hverken ødelagt, har traumer eller liknende. Skjønner ikke hvorfor det skal være så unaturlig, da det dreier seg om at man skal gi barnet sitt kjærlighet og det tror jeg bare er sunt! Klart, en dag så må man jo slutte, men tro meg, barnet vil si ifra den dagen når nok er nok.

Kommentarfeltet er stengt.