Ryker ekteskapet vårt?

I går var det dårlig stemning hjemme. Begge er nominert til Vixen BlogAwards og i kveld er det prisutdeling. Det fine med vårt forhold er at vi er ærlige med hverandre rundt alle følelser. Marna som har blogget i mange år kjenner nok ekstra på at ektemannen plutselig ikke er hennes støttespiller på Vixen, men nå hennes motstander. Jeg skal innrømme at jeg hadde blitt veldig glad for en pris, jeg føler i allefall jeg har utlevert meg mye til tider. En ting skal du vite Marna. Om du vinner alle priser så blir jeg ikke sjalu eller misunnelig, bare stolt!

Elsker deg!

Følg prisutdelingen i kveld på min snapchat: #mrburoe

12033435_10205226772813099_208466700_n

Her kan du lese hvor sjalu jeg var. Kanskje du kjenner deg selv eller noen igjen i dette?

Sjalusi er ikke en tilstand men en sykdom. Jeg vet alt om hva det vil si å være sjalu, jeg var tross alt den verste selv. Det er sikkert mange former for sjalusi -det vet jeg ingenting om, men jeg vet at min ikke var bra. Ja du leste riktig, ER sjalu, ikke var. Ting er bra nå, men jeg ser på sjalusi som en alkoholisme, og det er noe man må jobbe med hver dag på lik linje som en tørrlagt alkoholiker. Vi er lykkelige nå, men slik har det ikke alltid vært. Jeg har gruet meg veldig til å skrive om dette. Ikke er det bare flaut å være sjalu, men det følger også med en stor skam. Skammen kommer i mitt tilfelle av at jeg visste jo så inderlig godt at mine sjalu tanker ikke hang sammen med virkeligheten. Det var ting jeg diktet opp inni mitt hode, også klarte jeg å lage det til en logisk sannhet.

Jeg hører ofte folk si at det er sunt å være litt sjalu, vel jeg representerte ikke akkurat den sunne versjonen. Når hun gikk i dusjen kunne jeg kaste meg over mobilen hennes i et desperat forsøk på å finne noe som ikke skulle være der. Det syke med det var at jeg røpet meg selv gang på gang. Det kunne være en enkelt tekstmelding hvor det stod «flott da ses vi kl 16. Mvh Knut», som satte hjulene i gang. Da googlet jeg telefonnummer, sjekket på å gulesider, fant et navn, sjekke det opp mot facebook osv osv.. Når jeg da ikke fant noen logisk forklaring på hvem denne Knut var bet det sånn i meg at jeg før eller siden sa i en slags dum bi-settning «hvem er han Knut da?». Da kunne selvsagt hun se dumt tilbake på meg og forklare «det er han som skal fikse den lekasjen på badet» osv.. #flaut.

11944924_10205105732867176_1307204306_n

Problemet mitt var at jeg ofte kunne forsvare min sjalusi. Jeg kunne forklare henne et eller annet dumt hun hadde gjort for lenge siden og blåse det opp til en greie slik at det hørtes fornuftig ut for henne når jeg forklarte hvorfor jeg reagerte sånn og sånn. Jeg var så flink, manipulerende og overbevisende at hun noen ganger  til og med sa unnskyld til meg. Sjalusi går ikke over av seg selv eller forsvinner når man har litt rett. Sjalusien blir bare større og verre. Jo mer hun la seg flat for meg jo vondere fikk jeg det inni meg selv. Tenk at jeg hadde plaget et menneske så mye at hun gav opp å ta kampen mot mine syke tanker. Sakte men sikkert gled vi fra hverandre som kjærester. Hun hadde gitt meg full kontroll over seg og sitt liv. Jeg burde jo følt en slags lykke, men heldigvis klarte det å snike seg inn en tanke i hode mitt som sa at jeg var på vei til å miste henne.

Jeg bestemte meg for at jeg ikke kunne ha det slik lenger. Det var ikke rettferdig for hverken henne eller meg. Jeg vet ikke om dette er en sjalusi-fasit, men jeg lagde meg en liste over ting jeg måtte endre meg på. Jeg utfordret meg selv steg for steg. Alt skrev jeg ned på små lapper til meg selv for å ikke glemme, men faktisk gjennomføre.

11944723_10205100692621173_1658328315_n

Det tøffeste med hele listen var faktisk ikke å gjennomføre den, men å skrive den ned. Hver gang jeg tok opp lappen kjente jeg en slags skam og kvalme over meg selv. Tenk at jeg har problemer med disse enkle tingene? Tenkt hvordan hun har det som egentlig vet dette? Det rare er at det hele gikk veldig fint – overraskende fint. Det var selvsagt ikke gøy første gang hun var på byen med venninner, men det var noe inni meg som faktisk lo litt av meg selv som satt der hjemme og utfordret meg selv på noe som er en selvfølge for folk flest. Jeg sa selvsagt ikke noe til henne, men sakte og sikkert merket hun en endring i meg. Det var gått ca fire uker før hun en kveld kysset meg og sa at hun følte vi hadde det så mye bedre for tiden. Jeg latet som ingenting og spurte «hvordan da?», og hun svarte like uant tilbake, «jeg vet ikke, anderledes lissom». Inni meg kjente jeg en slags stolthet. Dagen etter var jeg litt høy på meg selv. Da hun satt foran datamaskinen trakk jeg pusten dypt og spurte henne; «kunne du byttet passord på datan og mobilen din?». Hun spurte selvsagt hvorfor, og jeg forklarte at jeg ville endre meg på endel ting rundt det med å ha kontroll. Uten å nøle begynte hun å forsvare meg som i gamle dager og at det trengte hun ikke og bla bla bla, men jeg forklarte henne at dette var fordi jeg ønsket å miste kontrollen og at det var en utfordring jeg hadde gitt meg selv. Sakte med sikkert ble ting bare bedre og bedre. Det tok ikke lang tid før vi faktisk også hadde galgen humor på det. Hun kunne få en melding også kunne hun tulle til meg å spørre om jeg var nysgjerrig.

Den dag i dag har vi det veldig fint. Jeg har lært meg å leve med det som har vært min største frykt -at jeg kan miste henne. Når jeg kom til det punktet hvor jeg aksepterte at det kunne skje var det mye enklere å fokusere på å ha det fint sammen. De første jævlige årene vi hadde sammen kan jeg aldri gi henne tilbake og jeg må stadig bevise ovenfor henne, og ikke minst meg selv at jeg har endret meg. Dette er min alkoholisme og min sykdom. Det som er viktigst for meg videre er at det aldri mer skal bli hennes byrde.

11778130_10205105732787174_1049074020_n
Viktig med humor, så «telefonen» var selvsagt med under bryllupet

21 kommentarer

 1. Vil du være enig i min påstand at fu og Marna har blitt avhengige av oppmerksomhet og at dere gjør mye for å oppnå det?

  1. Jeg skal svare ærlig på det. Vi lever jo i en bransje hvor vi er utleverende. At folk i media sier de ikke er noe form for pr-kåt er vel å lyve?
   Men vi har flere bein vi står på og det er masse (MASSE) vi har om bare er vårt vårt vårt. Godt nok svar? 🙂

   1. Ærlig svar liker jeg.

 2. Nysgjerrige nils

  Fyfaen så jævelig bra skrevet. Kjente meg igjen i mye av det du skrev.

 3. Nysgjerrige nils

  Fyfaen så jævelig bra skrevet. Kjente meg igjen i mye av det du skrev.

 4. Hei, går vi vixen på tv ikveld? Hvilken kanal ? 🙂

  1. usikker, skal finne ut.

 5. Katrine

  Her kjente jeg meg igjen, eller ikke jeg, men eksen min. Han var slik, kontrollerte meg hele tiden, men for oss var det så ille at jeg ikke fikk lov til å engang dra ut med venninner, eller på kino med søsteren min! «jeg kunne jo ha vært med en gutt». Det ble tilslutt så ille at jeg var nødt til å gjøre det slutt, nå har jeg derimot en kjæreste som blir glad om jeg drar ut med venninner og ber meg om å kose meg masse, slikt hørte jeg aldri før. Det er deilig å endelig ha en som stoler på meg, uten at jeg må «forsvare» hva jeg skal gjøre 🙂

 6. André

  Brutalt ærlig! Få tør å innrømme det du skriver, og det er mange som sliter med det. Og da ikke av den grunn av at dem har grunn til å mistenke den man er med, men kanskje noen dem har vært med før har vært uærlige. Slikt setter spor uansett. Noen er jo bare mistenksomme av natur, sånn er det bare, og noen sliter med å tro at dem er gode/verdige nok, og sånn kan også tvilen oppstå. Uavhenging av om dette er grunnen til at du har det sånn, er det stort av deg å si det, og du er heldig som har Marna til å forstå.

 7. Ørjan Evensen

  Kjenner meg desverre altfor godt igjen i det du skriver…..

 8. Kjenner meg igjen, det er noe som må jobbes med hver dag! Du og marna er råe i lag :):):) hvilken kanal går vixen på i kveld ? 🙂

 9. Veldi bra at du viser at det går an å endre seg og komme ut av det

 10. Så bra skreve! Viekelig. Har ikke tenkt over det på den måten du forklarer det. Det fikk meg til å ville gjøre det samme.

 11. Veldig bra skrevet Ørjan!
  Håper du vant folkets pris i kveld!

 12. Takk for at du setter ord på den kjedelige følelsen. Det hjelper å vite at man ikke er alene.

 13. maytorill

  Meget bra skrevet og «tumbs up» for at det finnes reflekterte menn. Du fortjente virkelige prisen for «Årets stjerneskudd» i Wixen Blog Awards 2015.

 14. Christine (20)

  Kjenner meg veldig igjen i den teksten der. Jeg leste den når du la den ut første gangen i august. Jeg kjente meg veldig igjen i dette med å lese meldinger over skuldra hans eller når han var i dusjen og jeg lå våken og sjekket facebook-meldingene hans mens han var ute med vennegjengen, for å finne ut hva han gjorde. Fant jo aldri noe «å ta ham på», for det var jo ingenting å bekymre seg over, men jeg sjekket og sjekket. Sov ikke om nettene fordi jo mer jeg sjekket, jo mer mistenkte jeg han, selv om det ikke var noe som helst mistenkelig å lese. Men jeg lå hver natt våken og tenkte at han kom til å gå fra meg. Når jeg leste innlegget ditt skjønte jeg hvor insane jeg oppførte meg, og tok tak i de reglene du hadde laget for deg den gangen og det har virkelig hjulpet meg mye. Har det mye bedre med meg selv og med kjæresten nå. Vi er jo åpne med hverandre om hva vi gjør og tenker og jeg må bare stole på det, og det gjør jeg nå. Så nå vil jeg egentlig bare takke deg for dette innlegget Ørjan, for det er takket være deg at jeg kom meg over denne kneiken og har et godt forhold til kjæresten min i dag.

  1. Hyggelig å lese 🙂

 15. Linda 27

  Et veldig bra innlegg, Ørjan. Tror dette kan være en vekker for mange der ute. Dette er ikke akkurat noe man bare legger fra seg over natten, det vet jeg selv alt om. Tenker det er flere tips man kan ta med seg videre herfra 🙂
  Du skriver godt i dine realistiske innlegg.
  Vil fortsette å følge bloggen din!
  Lykke til både til deg og din kjære flotte Marna som jeg også følger.

 16. Jente 18

  Hei Ørjan

  Jeg leser både din og Marna sin blogg, samt følger dere begge på Snapchat! deres liv og hverdag er noe jeg blir glad av. Hverdagshumoren gjør at dere virker som er vanlig avslappet familie som er flinke til å gi oppmerksomhet til hverandre.

  Dette innlegget syntes jeg var utrolig godt fortalt. du skal være stolt av deg selv som kan fortelle slikt og innrømme selv hvordan du har vært tidligere. Jeg sendte umiddelbart dette til min kjæreste, som er på lik linje som det du er. Håper kan kan få litt inspirasjon fra deg.

  Du må også sette masse pris på Marna som har vært så tolmodig og snill, jeg selv vet hvor slitsomt det er at typen alltid skal lese gjennom meldinger når du sove, dusjer, etc. og alltid skal ha kontroll. og når jeg tar det opp blir han enda mer usikker og mener jeg har noe å skjule. Jeg har ikke noe å skjule, men det er deilig med et privatliv som ikke skal knekkes.. Jeg er alltid ærlig med kjæresten min, men sjalusien hans gjorde at vi desverre måtte gå fra hverandre etter ett år. men nå er vi tilbake og mer forberedt. håper dette innlegget kan hjelpe forholdet til å bli enda lettere. 🙂

  stor takk fra jente 18 år som digger komikerfamilien. Stro fan!

 17. Hei Ørjan 🙂

  Fantastisk innlegg. Jeg har stor respekt for at mennesker tør å ta opp slike ting. Du har nok fått mange til å tenke ved å skrive disse ordene. Vær stolt over at du tør 🙂

Kommentarfeltet er stengt.